Desert prajitura Orion

Postat de ancutsa in Prajituri
2 Apr 2017 | 4986 vizualizari
Desert prajitura Orion

Prajitura cu blat pufos de cacao, crema de branza, sos de piersici si decorata cu alune de padure prajite. 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt sau margarina
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 10 linguri de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema de branza:
  • 5 albusuri + 2 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 cutii branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 1 praf de sare
  • Putina coaja de lamaie
  • Pentru sosul de piersici:
  • 7 piersici
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • in plus: 2 linguri de zahar
  • Pentru stratul de alune:
  • Cateva alune de padure
  • sare

Mod de preparare

 

 Sosul de piersici:

Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa. la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe foc.

 Blatul:

Se freaca margarina sau untul cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.

Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins, pentru 10 de minute, la foc mediu.

 Crema de branza:

Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma consistenta.

Separat, se amesteca intr-un vas adanc branza pufoasa cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie, apoi turnam si bezeaua si amestecam bine.

 Se scoate tava din cuptor, se presara putin pesmet pentru ca aluatul sa nu se incruzeasca, se toarna aceasta crema de branza peste blat, se intinde bine, se mai presara un pic de pesmet, apoi se intinde si stratul de piersici, se presara acele 2 linguri de zahar mentionate la ingrediente si se mai da tava la cuptor, 30 de minute la foc mic.

 Stratul de alune:

Se pun pe foc mic intr-o craticioara, cateva alune de padure curatate si taiate in jumatati, impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina.

 Cand s-a rumenit prajitura, se scoate din cuptor, se presara alunele de padure maruntite si se lasa la racit.

 Pont: Nu exagerati cu alunele, intrucat au o aroma destul de puternica!

 Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/prajitura-orion.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Orion" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu morcov si mere

Postat de farfuriavesela

Prajitura cu morcov si mere

Procedeul este foarte simplu, asa cum v-am obisnuit la retetele noastre, si anume: Amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaug pe rand morcovul, marul, scortisoara, sucul de portocala, coaja rasa...

Citeste continuarea

Desert tarta cu lamaie si bezea

Postat de oanapl

Desert tarta cu lamaie si bezea

Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2017, 21:06
buna
la 02.04.2017, 21:29
Delicioasa!
la 02.04.2017, 21:48
Ce bunatate!
la 02.04.2017, 22:04
la 02.04.2017, 22:22
Buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking