Ingrediente
Blat
- 7 albuşuri
- 7 linguri zahăr pudră
- 7 linguri nucă de cocos
- 50 de grame stafide
- 3 linguri făină
- 1 praf de copt
- 4 linguri finetti
- 200 g biscuiţi
- 100 ml cafea
- 100 g nuca (sau cuburi de ciocolata cu alune sau alune prajite)
Crema
- 7 gălbenuşuri
- 7 linguri zahăr pudră
- 3 linguri apă
- 250 ml frişcă lichidă
Decor
Mod de preparare
Blatul: Tapetăm o tavă cu hârtie de copt si presaram cuburi de ciocolata cu alune. Amestecăm făina cu praful de copt. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptat zahărul şi mai batem până se încorporează bine. Când albuşurile s-au intarit, introducem în compoziţie făina în ploaie, apoi nuca de cocos şi stafidele. Amestecăm cu o lingură de lemn şi turnăm compoziţia în tavă peste cuburile de ciocolată cu alune.
Punem tava în cuptorul încins la 170 de grade aproximativ 35 de minute.
Crema: Gălbenuşurile cu zahărul se amestecă până se topeşte zahărul apoi adăugăm 3 linguri de apă. Facem această cremă pe aburi, iar când capătă o consistenţă potrivit de tare o luăm şi o punem la răcit. Batem frişca lichidă până se întăreşte, apoi o amestecam cu crema de gălbenuşuri racita.
Asamblare: Punem blatul pe un platou, peste acesta întindem un strat de finetti, apoi acoperim cu biscuiţii tăvăliţi prin cafea, peste biscuiţi turnăm crema şi deasupra radem ciocolată.
Se lasă câteva ore la frigider înainte de servire.
Poftă bună!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura parlament" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (43)
|