Desert prajitura "pouding chômeur" (Canada)

Postat de ctlina in Prajituri
1 Iul 2018 | 3204 vizualizari
Desert prajitura "pouding chômeur"   (Canada)

Astazi este zi de sarbatoare nationala in Canada ! Se sarbatoreste data formării, în anul 1867, a "Dominionului Canada". Cu aceasta ocazie va propun un desert foarte popular in regiunea Quebec, daca nu chiar desertul preferat de aici - 'pudding șomer'.   https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/07/prajitura-pouding-chomeur-canada.html

Ingrediente

  • 250 g de faina
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 60 g de unt moale
  • 100 g de zahar
  • 1 ou
  • 250 ml de lapte
  • cateva picaturi de concentrat de vanilie
Sos
  • 20 cl de smantana lichida (am pus 25 cl)
  • 180 g de zahar brun

Mod de preparare

Intr-o oala mica puneti smantana cu zaharul brun, aduceti la fierbere si topiti zaharul.

Luati de pe foc si dati deoparte.

 

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-un castron sau in bolul robotului frecati untul cu zaharul. Adaugati oul si amestecati bine. Puneti treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine.

Ungeti cu unt o tava rotunda (23 cm pentru mine) sau patrata. Puneti compozitia in tava si turnati deasupra siropul pus deoparte. Nu amestecati!

Dati la cuptor timp de 30 de minute.

Eu l-am uitat si l-am lasat 45 de minute.

In plus tava era prea mica (26 cm este mai bine) si am pus prea multa smantana, deci sosul a debordat si s-a caramelizat in tava de desupt.

L-am luat cu o lingura si l-am pus pe prajitura.

 Prajitura a iesit totusi foarte buna, moale la interior si cu un caramel crocant la exterior.

Ea ar trebui sa fie mai moale, cu un aspect de culoare deschisa si imbibata de sirop.

O voi reface cu sirop de artar, am inteles acuma reteta 😃

Cred totusi c-am facut o varianta inedita, baietii mei se-ntreceau care s-o termine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "pouding chômeur" (Canada)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara

Postat de andaoana

Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara

Blat Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt. Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C. Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de mure

Postat de Creatsa

Prajitura cu crema de mure

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul ,lingura cu lingura,si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2018, 15:47
O budincă excelentă...!
la 02.07.2018, 15:50
la 02.07.2018, 15:52
Dacă e vorba de "puding șomer", atunci tu știi că se scrie altfel... ("chomeur"). Sau, poate mă înșel și așa scriu canadienii, puțin ciudat, față de franceza corectă, de origine... yahoo06.gif
la 02.07.2018, 15:56
la 02.07.2018, 17:00
mmm delicios!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking