Prajitura cu branza dulce si bezea

Postat de Elena_Daria in Prajituri
29 Apr 2013 | 14614 vizualizari
Prajitura cu branza dulce si bezea

O prajitura care mie imi place foarte mult! Reteta o am din caietul de prajituri al bunicii mele!:X

Ingrediente

Blat:
  • 5 galbenusuri
  • 9 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt(8 g)
  • 1 praf de sare
Crema de branza:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 6 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • 1 bol mic de stafide
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
Bezea:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita otet
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Blat: galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul si praful de sare.

Adaugam uleiul, laptele si continuam sa mixam.

Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de galbenusuri si mixam bine pana la incorporarea completa.

Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei si dam la cuptor pana cand se rumeneste foarte usor deasupra!

Crema de branza: intr-un vas punem branza, grisul, ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie, coaja de lamaie si mixam bine.

Apoi scoatem tava din cuptor, intindem crema de branza deasupra, presaram stafidele si dam din nou la cuptor pana cand se incheaga branza.

Cand branza a prins o usoara crusta aurie deasupra, mixam albusurile spuma cu praful de sare si otetul pana se intaresc.

Apoi adaugam lingura cu lingura zaharul si mixam in continuare pana cand obtinem o bezea lucioasa.

Scoatem din nou tava, intindem bezeaua deasupra si o dam  la cuptor pana cand bezeaua se maroneste usor.

Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Prajitura rapida cu branza dulce si stafide

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura rapida cu branza dulce si stafide

Cum preparam blatul: Amestecam toate ingredientele si intindem aluatul obtinut intr-o forma cu fundul detasabil, tapetata cu hartie de copt (forma mea are 23 cm diametrul). Cum preparam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2013, 13:49
Minunata
la 29.04.2013, 13:50
Ce retete bune avea bunica!
la 29.04.2013, 13:51
Am facut si eu odata ceva de gen si stiu sigur ca e super combinatia! Fain a iesit
la 29.04.2013, 14:01
multumesc Dea!
la 29.04.2013, 14:02
Buni

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking