Ingrediente
Ce ne trebuie pentru blat:
- 80 gr. unt;
- 80 gr. zahar;
- 200 gr. faina;
- 1 ou;
- 1 lingurita rasa cu bicarbonat;
Ce ne trebuie pentru crema:
- 3 galbenusuri;
- 1 ou (intreg);
- 200 gr. zahar;
- 2-3 pliculete zahar vanilat;
- 500 gr. branza dulce (scursa bine de zer);
- 330 ml. lapte;
- 3 linguri cu gris;
- 1 plic praf de budinca -vanilie;
- stafide (cat dorim);
Ce ne trebuie pentru bezea:
- 3 albusuri;
- 200 gr. zahar;
- un praf de sare;
Mod de preparare
Cum preparam blatul:
Amestecam toate ingredientele si intindem aluatul obtinut intr-o forma cu fundul detasabil, tapetata cu hartie de copt (forma mea are 23 cm diametrul).
Cum preparam crema:
Cele 3 galbenusuri si oul intreg le mixam bine cu zaharul, pana cand acesta se dizolva complet. Adaugam restul ingredientelor si amestecam bine.
Cum preparam bezeaua:
Albusurile le presaram cu un praf de sare si mixam pana devin spuma. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o spuma densa.
Cum montam prajitura:
Peste blatul asezat in forma adaugam crema si punem la 200 grade, pentru 40-45 minute, pana devine usor rumena. Scoatem tava pe un grilaj si adaugam bezeaua pe toata suprafata prajiturii.
Lasam la 180 grade pentru 10-15 minute pana ce bezeaua devine aurie.
Lasam sa se raceasca si portionam cu ajutorul unui cutit umed.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|