Prajitura cu branza,lemon curd si bezea

Postat de Creatsa in Prajituri
17 Sep 2013 | 7959 vizualizari
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea

O prajitura foarte aromata si aspectuasa!

Ingrediente

Aluat:

  • 140 g unt
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat sau praf de copt stins cu zeama de lamaie/otet
  • aprox 350 g faina

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g lemon curd
  • 200 g smantana
  • 3 oua (medii)
  • 3 linguri gris
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g stafide

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita otet

Mod de preparare

Aluat:

Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat

Adauga pe rand cate un galbenus,coaja de lamaie,laptele si bicarbonatul stins.

Adauga faina si framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Pune aluatul intr-o folie si da-l la frigider pentru 1 ora.(20 de minute la congelator)

Umplutura:

Mixeaza branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat.

Adauga pe rand cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare.

Adauga cate putin din lemon curd,smantana ,grisul si esenta de rom amestecand usor cu o spatula.

Bezea:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si otetul.

Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza bine pana devine o bezea tare ,lucioasa si zaharul nu se mai simte deloc.

Asamblare:

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu unt si hartie de copt.

Intinde aluatul intr-o foaie nici prea groasa nici prea subtire si pune-l in tava.

Pune umplutura si niveleaza bine.

Presara stafidele din loc in loc si baga prajitura la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.

Scoate prajitura ,pune bezeaua si mai bag-o la cuptor pentru inca 10-15 minute sau pana cand bezeaua capata o culoare usor maronie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza,lemon curd si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi si crema de gris

Postat de mirela0911

Prajitura cu foi si crema de gris

Foile: Se bat ouale bine cu zaharul, se adauga uleiul, amoniacul si faina cat cuprinde pentru a putea framanta si a se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se imparte in 5 parti si se coc 5...

Citeste continuarea

Reteta de cozonac Cruffin

Postat de rocsi_1612

Reteta de cozonac Cruffin

Iata cum se prepara Reteta de cozonac Cruffin Intr-un pahar puneti drojdia uscata, 1 lingurita zahar, 4-5 linguri lapte cald si o lingura rasa faina. Amestecati totul, lasati 10-15 minute, sa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 17.09.2013, 17:10
5 portii, ca arata minunat!
la 17.09.2013, 17:15
Woow, mai este? Ce rapida ai fost!
la 17.09.2013, 17:16
ce buna e
la 17.09.2013, 17:20
Tu de unde stii Bye, ti-a dat?
la 17.09.2013, 17:21
Ce prajitura interesanta!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking