Ingrediente
- 1 kg branza dulce cremoasa
- 5 oua
- 280 gr. zahar
- 150 gr unt
- vanilie
- un praf de sare
- coaja de lamaie( Bio)
- 100 gr faina
- visine congelate (un bol)
Mod de preparare
Se topeste untul intr-un vas mic, apoi se lasa deoparte.
Se mixeaza ouale cu praful de sare, cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul( 6 sau 7 minute).
Se adauga in compozitie si se mixeaza, coaja de lamaie, branza lingura cu lingura, faina si la final untul topit.
Forma se unge cu unt si se toarna aluatul, se adauga visinele congelate si se coace prajitura la 180 de grade C, aprox 45 - 50 de minute pana ce deasupra devine ferma.
Prajitura se lasa la racit si se rastoarna pe un platou.
Daca doriti pentru decor, o pudrati cu zahar pudra vanilat.
Va invit la pufosenie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|