Desert prajitura pufoasa cu branza dulce si visine

Postat de RuxyRux in Prajituri
6 Oct 2018 | 3115 vizualizari
Desert prajitura pufoasa cu branza dulce si visine

Da da, pufosenie! Fix asa! Unde mai pui ca-i si delicioasa!

Ingrediente

  • 1 kg branza dulce cremoasa
  • 5 oua
  • 280 gr. zahar
  • 150 gr unt
  • vanilie
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie( Bio)
  • 100 gr faina
  • visine congelate (un bol)

Mod de preparare

Se topeste untul intr-un vas mic, apoi se lasa deoparte.

Se mixeaza ouale cu praful de sare, cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul( 6 sau 7 minute).

Se adauga in compozitie si se mixeaza, coaja de lamaie, branza lingura cu lingura, faina  si la final untul topit.  

Forma se unge cu unt si se toarna aluatul, se adauga visinele congelate si se coace prajitura la 180 de grade C, aprox 45 - 50 de minute pana ce deasupra devine ferma. 

Prajitura se lasa la racit si se rastoarna pe un platou.

Daca doriti pentru decor, o pudrati cu zahar pudra vanilat.

Va invit la pufosenie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta satinata de ciocolata

Postat de xana

Tarta satinata de ciocolata

Ciocolata, cafeaua si margarina se topesc pe baie de abur apoi le lasam sa se raceasca putin. Smantana se bate cu mixerul pana devine mai pufoase apoi se da la frigider pana vom avea nevoie de...

Citeste continuarea

Desert baclava

Postat de Pungasa_Rogue

Desert baclava

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2018, 21:45
fix pe gustul meu
la 06.10.2018, 22:09
buna tare
la 06.10.2018, 22:32
Si pe-al meu scumpa mea Inisor! Multumesc de vizita deosebita si de apreciere!
la 06.10.2018, 22:33
Multumesc Motanasule simpatic!
la 06.10.2018, 22:43
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking