Desert prajitura pufoasa cu branza dulce si visine

Postat de RuxyRux in Prajituri
6 Oct 2018 | 3126 vizualizari
Desert prajitura pufoasa cu branza dulce si visine

Da da, pufosenie! Fix asa! Unde mai pui ca-i si delicioasa!

Ingrediente

  • 1 kg branza dulce cremoasa
  • 5 oua
  • 280 gr. zahar
  • 150 gr unt
  • vanilie
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie( Bio)
  • 100 gr faina
  • visine congelate (un bol)

Mod de preparare

Se topeste untul intr-un vas mic, apoi se lasa deoparte.

Se mixeaza ouale cu praful de sare, cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul( 6 sau 7 minute).

Se adauga in compozitie si se mixeaza, coaja de lamaie, branza lingura cu lingura, faina  si la final untul topit.  

Forma se unge cu unt si se toarna aluatul, se adauga visinele congelate si se coace prajitura la 180 de grade C, aprox 45 - 50 de minute pana ce deasupra devine ferma. 

Prajitura se lasa la racit si se rastoarna pe un platou.

Daca doriti pentru decor, o pudrati cu zahar pudra vanilat.

Va invit la pufosenie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Minitarte cu crema de vanilie si capsuni

Postat de mirela0911

Minitarte cu crema de vanilie si capsuni

Aluatul: Se amesteca faina, praful de copt si zaharul. Untul se taie bucatele si se amesteca cu ingredientele uscate pana obtinem un aluat nisipos. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi zeama de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Pani Walewska

Postat de katty

Desert prajitura Pani Walewska

Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2018, 21:45
fix pe gustul meu
la 06.10.2018, 22:09
buna tare
la 06.10.2018, 22:32
Si pe-al meu scumpa mea Inisor! Multumesc de vizita deosebita si de apreciere!
la 06.10.2018, 22:33
Multumesc Motanasule simpatic!
la 06.10.2018, 22:43
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking