Ingrediente
- 380g albusuri decongelate
- un praf de sare
- 250g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- esenta de rom
- 125g iaurt
- 150g faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 50g unt
- 100g ciocolata neagra
Mod de preparare
Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem ingredientele uscate si cernute toate odata. Mixam, iar la final adaugam untul cu ciocolata topite la bain-marie.
Compozitia rezultata o turnam intr-o tava marisoara cu peretii inalti si tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preinacalzit la 180°C, pentru circa 30 minute sau puteti face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si o puteti pudra cu zahar pudra sau de ce nu, ii puteti pune o crema deasupra sau o glazura!
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|