Ingrediente
Pt. blat:
- 240 g albusuri (am avut la congelator)
- 210 g zahar tos
- 125 g unt
- un praf de sare
- 1 lgt praf de copt
- 100 g migdale macinate
- 100 g faina
- 1/2 lgt esenta migdala marocana
Pt. crema:
- 2 oua
- 80 g zahar pudra vanilat
- 40 g amidon
- 600 ml lapte
- 75 g unt
- 3 lg nuca de cocos
- 1 lgt esenta de migdala marocana
Pt. ornat:
- nuca de cocos
- felii de migdale
Mod de preparare
Blatul: Intr-o craticioara se pune untul la topit, apoi se lasa sa se raceasca.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca, se adauga putin cate putin zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se toarna untul topit si racit, esenta de migdale si se mai mixeaza putin.
Separat se amesteca migdalele macinate impreuna cu faina si praful de copt. Se incorporeaza in spuma in 2-3 reprize, pentru a se omogeniza bine.
Tava cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 20-25 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine.
Crema: Intr-o craticioara se pun ouale cu zaharul pudra vanilat si se amesteca cu un tel. Se adauga si amidonul apoi laptele. Se amesteca bine si se transfera pe foc mic. Se lasa pana se ingroasa, ca o budinca. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adaga untul si nuca de cocos. La final se pune si esenta. Se omogenizeaza bine. Se lasa sa se raceasca bine de tot.
Blatul se desprinde de hartia de copt si se taie in doua parti egale pe verticala. O parte se asaza pe un platou si se unge cu jumatate din crema. Se asaza al doilea blat, se unge si acesta cu restul de crema, iar deasupra se presara nuca de cocos si felii de migdale.
Se da la rece inainte de a se portiona.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|