Desert prajitura Raffaello

Postat de andaoana in Prajituri
26 Dec 2020 | 6992 vizualizari
Desert prajitura Raffaello

Aceasta prajitura este foarte gustoasa si destul de rapid si simplu de facut.  Retete festive de iarna

Ingrediente

  • Pentru blat( 20/25 cm):
  • 6 albușuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 50 g făină
  • 150 g nucă de cocos
  • un praf sare
  • 2,5 gr praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 30 g zahăr
  • 30 ml lichior de cocos
  • Pentru cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 100 g cocos

Mod de preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C si pregatim tava.

Albusurile le separam de galbenus si presaram putina sare peste ele , cat luam intre degete.

Ingredientele uscate :faina,nuca de cocos si praful de copt le amestecam impreuna pentru a le adaugam mai usor.

Mixăm albușurile spumă, apoi treptat adăugăm zahărul și mixăm în continuare pana cand nu se mai simte zaharul iar bezeau este ferma si nu cade de pe paletele mixerului.

Adăugăm, treptat ingredientele uscate,lingură cu lingură și amestecăm încet cu spatula sau cu o lingura de lemn. Acum este mai bine sa nu mai folosim mixerul pentru a nu scoate aerul din bezea si amestecam de sus in jos pana la omogenizare.

Turnam compozitia in tava ,nivelam si coacem blatul pentru 30-35 minute ,la 180 grade. Pentru a fi siguri ca este copt facem si testul cu scobitoarea.

 Pentru prepararea siropului punem intr-un vas mic pe foc apa si zaharul, incalzim pana cand este topit zaharul. Oprim focul si adaugam lichiorul de cocos .

 

 

Frisca lichida am incalzit-o pana aproape de punctul de fierbere. Am adaugat in ea ciocolata alba rupta bucati si am amestecam pana cand s-a topit toata. Vasul acoperit cu o folie alimentara l-am pus la rece. Cand s-a racit bine de tot am mixat amestecul pana a devenit usor spumos. Am adaugat mascarpone si fulgi de cocos.

 

Blatul rece l-am impartit in doua. Pe un platou am asezat prima jumatate , am insiropat cu jumate din cantitatea de sirop si apoi jumate din crema nivelata. Peste vine al doilea blat , cu care procedam la fel .

 Deasupra presaram fulgi de cocos si decoram cu bomboane raffaello sau poate ramane doar cu fulgi.

Trebuie sa stea le rece cateva ore inainte de o fi servita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

Blat 1: Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca...

Citeste continuarea

Desert prajitura pentru El si Ea

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura pentru El si Ea

Blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat untul topit si racit. Am adaugat faina si migdalele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2020, 17:46
la 26.12.2020, 17:46
Ce-mi place! E pe gustul meu!
la 26.12.2020, 17:57
frumoasa tare
la 26.12.2020, 18:21
Delicioasă!
la 26.12.2020, 18:26
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking