Ingrediente
- Un pachet foi de cacao pentru prăjituri Dr. Oetker,
- 1 plic Mix pentru cremă cu aromă de vanilie Dr. Oetker,
- 150 g unt moale,
- 250 ml lapte rece,
- 100 ml frișcă lichidă,
- 100 g ciocolată cu lapte,
- 1 linguriță cafea măcinată,
- 1 plic glazură Duo Dr. Oetker,
- Fulgi de cocos, după gust,
- Nucă măcinată, după gust
Mod de preparare
Cremele:
Se bate cu mixerul, într-un vas înalt, untul împreună cu laptele rece și praful pentru crema de vanilie, până capătă o consistență fină.
Pentru crema de cafea, se înfierbântă frișca lichidă, apoi se dă de pe foc și se toarnă într-un vas de sticlă în care am mărunțit ciocolata. Se adaugă și cafeaua măcinată, se amestecă bine, se dă la congelator 10 minute (sau mai puțin) verificând des, să nu înghețe. Când s-a răcit, se bate cu mixerul până devine cremoasă.
Între timp, se scufundă plicul cu glazură într-un ibric cu apă fierbinte și se lasă până simțiți că s-a topit ciocolata.
Montare și decor: se montează prăjitura pe un platou dreptunghiular astfel: foaie de cacao, jumătate din crema de vanilie, foaie de cacao, crema de cafea, foaie de cacao, cealaltă jumătate din crema de vanilie, apoi ultima foaie de cacao. Se toarnă glazura de ciocolată peste prăjitură, nivelând cu grijă. Trebuie să vă mișcați repede, pentru că glazura se încheagă foarte repede. Se presară fulgi de cocos și/sau nucă măcinată, în funcție de preferințele familiei :)
Timp de pregătire: 30 min
Porții: 16
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/prajitura-rapida-cu-foi-de-cacao.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu foi de cacao, creme de vanilie si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|