Desert prajitura rapida cu foi de cacao, creme de vanilie si cafea

Postat de ancutsa in Prajituri
30 Noi 2019 | 2624 vizualizari
Desert prajitura rapida cu foi de cacao, creme de vanilie si cafea

Zilele trecute am primit o minunată surpriză de la Dr. Oetker și, deși plănuiam să fac o prăjitură în week-end, bucuroasă, am pregătit-o acum. Am ales pentru aceasta, foi cu cacao, cremă de vanilie și am mai pregătit și eu o cremă de cafea. Am decorat cu glazură de ciocolată, nucă măcinată și fulgi de cocos.

Ingrediente

  • Un pachet foi de cacao pentru prăjituri Dr. Oetker,
  • 1 plic Mix pentru cremă cu aromă de vanilie Dr. Oetker,
  • 150 g unt moale,
  • 250 ml lapte rece,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 100 g ciocolată cu lapte,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • 1 plic glazură Duo Dr. Oetker,
  • Fulgi de cocos, după gust,
  • Nucă măcinată, după gust

Mod de preparare

 

Cremele:

Se bate cu mixerul, într-un vas înalt, untul împreună cu laptele rece și praful pentru crema de vanilie, până capătă o consistență fină.

Pentru crema de cafea, se înfierbântă frișca lichidă, apoi se dă de pe foc și se toarnă într-un vas de sticlă în care am mărunțit ciocolata. Se adaugă și cafeaua măcinată, se amestecă bine, se dă la congelator 10 minute (sau mai puțin) verificând des, să nu înghețe. Când s-a răcit, se bate cu mixerul până devine cremoasă.

Între timp, se scufundă plicul cu glazură într-un ibric cu apă fierbinte și se lasă până simțiți că s-a topit ciocolata.

 Montare și decor: se montează prăjitura pe un platou dreptunghiular astfel: foaie de cacao, jumătate din crema de vanilie, foaie de cacao, crema de cafea, foaie de cacao, cealaltă jumătate din crema de vanilie, apoi ultima foaie de cacao. Se toarnă glazura de ciocolată peste prăjitură, nivelând cu grijă. Trebuie să vă mișcați repede, pentru că glazura se încheagă foarte repede. Se presară fulgi de cocos și/sau nucă măcinată, în funcție de preferințele familiei :)

 

Timp de pregătire: 30 min

Porții: 16

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/prajitura-rapida-cu-foi-de-cacao.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu foi de cacao, creme de vanilie si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu portocale

Postat de simona72

Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din buscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se...

Citeste continuarea

Desert tarta Urside

Postat de ancutsa

Desert tarta Urside

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul, amestecând până se obţine o bezea consistenta, dar nu tare. Apoi se adaugă praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2019, 13:38
la 30.11.2019, 13:44
la 30.11.2019, 13:58
la 30.11.2019, 14:15
la 30.11.2019, 14:18
Rapida si buna1

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking