Desert prajitura rapida cu mere

Postat de ctlina in Prajituri
18 Ian 2019 | 3112 vizualizari
Desert prajitura rapida cu mere

O prajitura simpla si rapida cu mere originara din regiunea franceza Poitou Charentes. Am parfumat-o cu romul macerat pregatit pentru Craciun- vezi reteta aici. https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/prajitura-rapida-cu-mere-grimollee.html

Ingrediente

  • 4 mere
  • 7 linguri de faina
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri de rom macerat (reteta aici)
  • 5-6 linguri de lapte

Mod de preparare

Amestecati faina si praful de copt.

Adaugati zaharul, uleiul si romul.

Amestecati si incorporati ouale treptat.

Varsati un pic de lapte pentru a obtine un auat de clatite gros.

Curatati si taiati merele felii destul de groase.

Amestecati merele cu aluatul pregatit.

Varsati totul intr-o tava unsa.

Puneti in cuptorul incalzit la 180°C timp de 40 de minute.

Decorati cu zahar pudra cand s-a racit un pic.

Este delicioasa calduta sau rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura rapida cu mere

Postat de oanapl

Desert prajitura rapida cu mere

Încingi cuptorul la 180°C. Ungi cu unt și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 28x19cm și ungi pereții cu unt.  Într-un bol pui făina cernută...

Citeste continuarea

Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais

Postat de ctlina

Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais

Curatati merele si taiati-le felii. Gatiti si rumeniti merele cu 20 g de unt si o lingura de zahar. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale cu 40 g de zahar. Adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2019, 21:40
la 18.01.2019, 22:14
Ce reteta interesanta Cata! Rom macerat...trebuie sa fie perfect pentru prajituri.
la 18.01.2019, 22:36
la 18.01.2019, 23:50
la 19.01.2019, 08:36
Sună tare bine!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking