Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa

Postat de oanapl in Prajituri
17 Mar 2017 | 14855 vizualizari
Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa

Va invit sa incercati o Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa. Nu necesita multe ingrediente, modul de preparare e foarte simplu si o poate pregati oricine,, experiementat sau incepator.

Ingrediente

Ingrediente Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa

  • 7 mere
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • scortisoara

Mod de preparare

Preparare Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa

Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama.
Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul macinat si le mixezi bine. Adaugi in compozitie galbenusurile, esenta de vanilie, scortisoara si omogenizezi. Pui uleiul si mixezi bine. Adaugi treptat faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn. 
Adaugi merele in aluat si amesteci usor, pana cand se omogenizeaza compozitia.
Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, nivelezi si o introduci in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-45 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasi prajitura sa se raceasca si apoi o tai si o servesti.

Iarna ne prinde tare bine cand avem la indemana Mere la borcan pentru iarna, fara zahar. Facem deserturile mult mai rapid!

Preferata noastra, dintre deserturile cu mere, ramane prajitura turnata cu mere, care se face asa de usor!

Dar nici Placinta cu mere nu refuzam niciodata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale)

Postat de Zamfira

Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale)

Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu zahărul, esențele de lămâie și uleiul. Batem albușurile cu un praf de sare. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt (cernută),...

Citeste continuarea

Pască tradițională

Postat de CulinaryRainbow

Pască tradițională

Mai întâi de toate am frământat aluatul.  Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2017, 18:14
la 17.03.2017, 18:21
la 17.03.2017, 18:44
Buna prajiturica
la 17.03.2017, 19:27
buna,imi place la ea ca nu este complicata
la 17.03.2017, 19:32

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking