Desert Prajitura rasturnata cu mere

Postat de oanapl in Prajituri
9 Sep 2018 | 2744 vizualizari
Desert Prajitura rasturnata cu mere

Pentru această prajitură delicioasă am avut ca sursa de inspirație o rețetă de la Lau, căreia îi mulțumesc și o pup. Nu arăta prea spectaculos și m-am gândit să o ornez cu sirop de fructe de pădure, dar din păcate s-a întins prea mult (pe alocuri) și a fost absorbit de biscuiți, iar în final aspectul nu a fost ceea ce mi-am dorit. Mă gândeam să bat frișcă și să o ornez, dar gașca mea nu mai avea răbdare. :D

Ingrediente

  • 100 g biscuiți

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • 30 g stafide
  • 5 linguri zahăr
  • scorțișoară
  • 50 g unt

Blat:

  • 3 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de vanilie

Mod de preparare

Merele le speli, le cureți de coajă, le dai prin răzătoarea cu ochiuri mari, le pui într-o cratiță, apoi adaugi zahărul, untul și stafidele (spre final).
Pui merele la foc mic până scade toată zeama lăsată, amestecând din când în când. La final adaugi scorțișoara după gust.
Lași să se răcească foarte bine.
Între timp, prepari blatul. Mixezi albusurile cu un praf de sare până când își dublează volumul, adaugi zahărul și mixezi până ce devine o bezea.
Adaugi gălbenușurile frecate cu uleiul și esența. Mixezi la viteză mică până când se încorporează. Cerni făina împreună cu praful de copt peste compoziția de ouă. Amesteci cu o spatulă cu mișcări de jos în sus, până se omogenizează.
Într-o tavă (cu diametru de 24cm) unsă cu unt, torni biscuiții măcinați și nivelezi. Adaugi deasupra merele călite, nivelezi și deasupra acoperi cu compoziția de blat.
Dai tava la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Când este gata prăjitura, o răstorni pe un platou și o lași să se răcească.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu mere

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu mere

Merele le spalam, optional le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita, apoi adaugam zaharul si untul. Se pune la foc mic pana scade toata zeama lasata...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

Blatul: Se curata merele si se taie felii potrivite. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge bine cu cele 100 g unt, la temperatura camerei. Se presara zaharul, apoi se asaza merele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2018, 23:40
buna
la 10.09.2018, 02:15
la 10.09.2018, 07:42
Buna!
la 10.09.2018, 09:11
Delicioasă!
la 10.09.2018, 09:44
Deliciu!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking