Ingrediente
Umplutura:
- 1 kg mere
- 30 g stafide
- 5 linguri zahăr
- scorțișoară
- 50 g unt
Blat:
- 3 ouă
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri ulei
- 4 linguri făină
- 1 linguriță praf de copt
- esență de vanilie
Mod de preparare
Merele le speli, le cureți de coajă, le dai prin răzătoarea cu ochiuri mari, le pui într-o cratiță, apoi adaugi zahărul, untul și stafidele (spre final).
Pui merele la foc mic până scade toată zeama lăsată, amestecând din când în când. La final adaugi scorțișoara după gust.
Lași să se răcească foarte bine.
Între timp, prepari blatul. Mixezi albusurile cu un praf de sare până când își dublează volumul, adaugi zahărul și mixezi până ce devine o bezea.
Adaugi gălbenușurile frecate cu uleiul și esența. Mixezi la viteză mică până când se încorporează. Cerni făina împreună cu praful de copt peste compoziția de ouă. Amesteci cu o spatulă cu mișcări de jos în sus, până se omogenizează.
Într-o tavă (cu diametru de 24cm) unsă cu unt, torni biscuiții măcinați și nivelezi. Adaugi deasupra merele călite, nivelezi și deasupra acoperi cu compoziția de blat.
Dai tava la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Când este gata prăjitura, o răstorni pe un platou și o lași să se răcească.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|