Desert prajitura rasturnata cu mere si budinca

Postat de gicuta69 in Prajituri
17 Sep 2015 | 51493 vizualizari
Desert prajitura rasturnata cu mere si budinca

O prajitura usor de preparat, ieftina si gustoasa.

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara (dupa gust)
  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • coaja de lamaie (optional)
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Budinca :
  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca batuta
  • o lingurita gelatina
  • 3 linguri cu apa
  • Decor:
  • 4-5 linguri budinca de ciocolata (preparata)
  • scortisoara

Mod de preparare

Umplutura: Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare. Le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si le punem intr-o tava ( 23x32 cm) tapetata cu hartie de copt. Le intindem si le presam bine cu lingura.

Blat: separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile adaugand  treptat zaharul, pana devin ca o smanana,apoi adaugam cate o lingura de lapte rece. Lasam mixerul la o parte, luam un tel si incepem sa incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Adaugam si coaja de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam treptat in compozitia de galbenusuri. Aluatul astfel obtinut il rasturnam peste compozitia de mere si nivelam bine.

Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu (180 de grade), pentru 45-50 de minute, pana blatul se rumeneste usor. Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, il lasam 15-20 de minute la racit dupa care il rasturnam pe un platou. Scoatem usor hartia de copt.

Budinca : amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 150 ml lapte rece. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc mic. Cand fierbe, dam craticioara deoparte si adaugam amestecul de budinca.Punem din nou la fiert, la foc mic 1-2 minute, amestecand usor cu un tel, pana la legarea compozitiei. Dam deoparte si lasam sa se raceasca cu o folie de plastic deasupra, ca sa nu se formeze crusta. Cand s-a racit, cu ajutorul mixerului, incorporam frisca batuta. Incalzim gelatina (atentie sa nu fiarba!) pe care am hidratat-o in 3 linguri de apa rece. Luam 2-3 linguri din crema si amestecam cu gelatina sa se omogenizeze, dupa care o adaugam in toata crema .

Lasam crema putin la frigider pana incepe sa aiba consistenta, apoi o rasturnam peste mere si nivelam usor. Dam prajitura 2-3 ore la frigider, apoi o taiem in bucati si o decoram cu budinca de ciocolata si scortisoara. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu mere si budinca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu pere, mere si nuci

Postat de Constelatialeu

Desert tarta cu pere, mere si nuci

Aluat : Cernem faina intr-un vas de inox ( sa fie rece vasul ), adaugam praful de sare si untul rece taiat cubulete. Separat amestecam oul cu apa . Framantam cu mainile untul cu faina pana obtinem...

Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de sufletista

Desert prajitura Albinita

Foi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol amestecam faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2015, 12:20
Ce frumoase sunt!
la 17.09.2015, 12:29
buna buna
la 17.09.2015, 12:32
delicioasa
la 17.09.2015, 12:52
Delicioasa!
la 17.09.2015, 12:57
Cat de bine arata! ;-bd

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking