Desert Prajitura razuita cu mere si migdale

Postat de mirela0911 in Prajituri
9 Sep 2018 | 5191 vizualizari
Desert Prajitura razuita cu mere si migdale

Mere, mere si iar mere! Dupa cum spune si vorba aceea, un mar pe zi tine medicul departe, am avut mere din belsug, drept pentru care am incercat fel si fel de prajituri, iar aceasta este una din ele. O prajitura usor crocanta, tare buna si racoritoare!

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 200 g unt
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1.5 kg mere
  • 4-5 linguri zahar (dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Merele se spala si se curata de coaja. Se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit intr-o cratita. Se adauga zaharul dupa gust (in functie si de cat sunt de dulci merele) si se amesteca. Se lasa sa scada zeama ce o lasa merele. La final se adauga scortisoara si se lasa la racit.

Intr-un bol se pune faina, zaharul, sarea si praful de copt. Se amesteca bine ingredientele uscate. Se adauga oul usor batut si untul rece taiat cubulete. Se framanta cu ajutorul degetelor apoi se toarna totul pe masa de lucru si se continua framantatul, eventual se adauga apa daca este nevoie. Se obtine un aluat omogen. Se imparte in doua parti, un sfert din aluat se inveleste in folie alimentara si se da la congelator, iar din restul de 3/4 din aluat se intinde o foaie de dimensiunea tavii in care se va coace prajitura.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se asaza blatul. Se toarna merele si se niveleaza. Se presara fulgii de migdale apoi deasupra se razuieste aluatul scos de la congelator.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa la racit apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura razuita cu mere si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu caise si branza

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu caise si branza

Blatul: Eu am avut albusuri la congelator, insa, daca voi nu aveti si nici nu doriti sa separati 5 oua, puteti folosi 8 oua intregi ( 7 daca sunt mai mari) si mai adaugati 2 linguri de zahar in...

Citeste continuarea

Brownie bottom cheescake

Postat de Ela68

Brownie bottom cheescake

1. Amestecati untul si ciocolata la Bain Marie pana se omogenizeaza. Dati deoparte si adaugati zaharul, amestecand in continuare pana la topirea acestuia. Se lasa putin la racit. 2....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2018, 18:35
Io nu mananc mere ca mi se face foame.....
la 09.09.2018, 18:38
buna rau! Eu o fac si cu gem si-i zic raioasa
la 09.09.2018, 18:47
Cleme,identic si io
la 09.09.2018, 19:00
la 09.09.2018, 19:32
Foarte bune, imi place mult!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking