Desert prajitura Sah-Mat

Postat de merisor67 in Prajituri
15 Feb 2015 | 50046 vizualizari
Desert prajitura Sah-Mat

Ieri la tara, sora mea mi-a tot laudat aceasta prajitura, pe care ea o face foarte des si am zis sa o incerc si eu. Mi-a fost putin teama ca nu o sa le placa baietilor mei macul, dar nici n-au ridicat o astfel de problema. A iesit tare buna, dar putina, pentru ca am facut-o in tava mica 22/36 cm. Prajitura in varianta ei originala se face cu biscuiti Picnic, dar eu nu am gasit, asa ca am folosit Petit Beure combinati.

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr mac
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 linguri lapte
  • 1 varf cutit sare
  • 250 gr mascarpone
  • In plus:
  • 1 pachet mic de biscuiti simpli, Petit Beure
  • 1 pachet mic de biscuiti cu cacao, Maronetti

Mod de preparare

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o bezea tare. Scoatem mixerul si introducem o paleta sau un tel. Adaugam treptat faina, nuca de cocos si macul, amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa prea mult bezeaua.

Tapetam tava cu hartie ce copt, intindem compozitia de blat in ea si o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor la suprafata, depinde de cuptorul fiecaruia.

Crema: Frecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase, apoi le diluam treptat cu laptele rece. Fierbem crema pe baie de aburi, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa ca o budinca. Lasam crema fiarta sa se raceasca apoi o amestecam treptat cu mascarponele si o intindem peste blatul racit.

Deasupra cremei asezam biscuitii alternand unul simplu cu unul de cacao, ca la tabla de sah.

Acoperim prajitura cu o folie si o dam la rece pentru cateva ore, apoi o vom portiona.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Sah-Mat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni

Postat de merisor67

Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni

Pentru prepararea coșulețelor, topim ciocolata fie la bain marie, fie la microunde, apoi cu o pensulă ungem interiorul formelor de brioșe cu un strat de ciocolată. Le dăm la frigider...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de oanapl

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2015, 18:41
Prima !!!!
la 15.02.2015, 18:44
Mihaela, bine ai venit!
la 15.02.2015, 18:47
Delicioase!
la 15.02.2015, 18:50
Minunata!!
la 15.02.2015, 18:55
buna buna

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking