Ingrediente
- Blat
- 210 gr faina
- 180 gr zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 35 gr cacao
- 50 ml ulei
- 230 ml suc de compot (visine am folosit eu)
- 100 gr visine fara sambure din compot (sau congelate)
- 1/2 lingurita bicarbonat
- Pentru sos:
- 30 gr caco
- 175 ml apa
- 100 gr unt de cocos,margarina
- 2 linguri zahar
- 100 gr ciocolata neagra (de post)
- Extra: fulgi de nuca de cocos (150 gr)
Mod de preparare
Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le amestecam. Adaugam peste ele zeama de la compot, visinele si uleiul. Omogenizam bine.
Turnam compozitia intr-o tava de 20 x 30 cm pe care am pus in prealabil hartie de copt si coacem in cuptorul preincins la 180 grade C, pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitoarei. Daca folosim o tava mai mica, atunci prajitura va fi mai groasa.
Pana cand se coace prajitura, putem face sosul. Punem apa la incalzit si dizolvam in ea untul de cocos/margarina; zaharul, cacao si ciocolata.
Cand prajitura este gata, o taiem patratele, cat doriti de mari. Fiecare bucata o dam prin sos si apoi prin nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|