Desert prajitura tavalita, de post

Postat de andaoana in Prajituri
2 Apr 2020 | 3228 vizualizari
Desert prajitura tavalita, de post

O prajitura care m-a surprins, foarte buna ...aduce putin a textura de turta dulce.

Ingrediente

  • Blat
  • 210 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 35 gr cacao
  • 50 ml ulei
  • 230 ml suc de compot (visine am folosit eu)
  • 100 gr visine fara sambure din compot (sau congelate)
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • Pentru sos:
  • 30 gr caco
  • 175 ml apa
  • 100 gr unt de cocos,margarina
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra (de post)
  • Extra: fulgi de nuca de cocos (150 gr)

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le amestecam. Adaugam peste ele zeama de la compot, visinele si uleiul. Omogenizam bine.

Turnam compozitia intr-o tava de 20 x 30 cm pe care am pus in prealabil hartie de copt si coacem in cuptorul preincins la 180 grade C, pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitoarei. Daca folosim o tava mai mica, atunci prajitura va fi mai groasa.

Pana cand se coace prajitura, putem face sosul. Punem apa la incalzit si dizolvam in ea untul de cocos/margarina; zaharul, cacao si ciocolata.

Cand prajitura este gata, o taiem patratele, cat doriti de mari. Fiecare bucata o dam prin sos si apoi prin nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2020, 18:17
Buna tavalita asta
la 02.04.2020, 18:20
la 02.04.2020, 18:22
Trebuie să fie bună, chiar și de post...!
la 02.04.2020, 18:38
la 02.04.2020, 18:48
Imi place prajitura aceasta, n-am mai mancat de cativa ani! Servesc de la tine!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking