Desert prajitura Teodora si George

Postat de Constelatialeu in Prajituri
24 Sep 2021 | 3124 vizualizari
Desert prajitura Teodora si George

Drumul vietii impreuna sa va fie plin de fericire si impliniri. Casa de piatra, Teodora si George !

Ingrediente

  • Foaie cu bezea cu nuca si cacao
  • 150 g albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuci taiate grosier
  • 50 g faina
  • 20 g cacao
  • un praf de sare
  • Foaie de bezea cu nuca si pepite de ciocolata
  • 150 g albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g nuci taiate grosier
  • 60 g faina
  • un praf de sare
  • 35 g pepite ciocolata
  • Crema ce ciocolata cu lapte si visine din visinata
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 200 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 10 g gelatina + 40 ml apa rece
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 g visine din visinata
  • Crema cu piure de piersici galbene
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 375 g piure de piersici galbene ( reteta o gasiti in pagina mea )
  • 100 ciocolata alba
  • 10 g gelatina+ 40 ml apa rece
  • Decor
  • cacao

Mod de preparare

Foaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nucile, faina si cacaoa cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am trasat un dreptunghi cu dimensiunile de 24/35 cm ( dimensiunea tavii cu pereti detasabili pe care am folosit-o la asamblat) apoi am intins compozitia in dreptunghiul desenat. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-24 min. Am scos tava din cuptor  si am lasat sa se racesca foaia , apoi am dezlipit hatia de copt de pe foaia racita.

Foaie de bezea cu nuca si pepite de ciocolata :Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nucile si faina  cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am trasat un dreptunghi cu dimensiunile de 24/35 cm ( dimensiunea tavii cu pereti detasabili pe care am folosit-o la asamblat) apoi am intins compozitia in dreptunghiul desenat si am presarat pepite de ciocolata. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-24 min. Am scos tava din cuptor  si am lasat sa se racesca foaia , apoi am dezlipit hatia de copt de pe foaia racita.

Inainte de a ma apuca de crema de ciocolata cu lapte, mi-am pregatit tava in care am asamblat prajitura. Tava cu pereti detasabili 24//35 cm, am taiat o folie alimentara mai mare, am asezat-o pe fundul tavii am fixat peretii detasabili, am ridicat folia pe peretii exteriori si am legat-o cu o sforicica. In interiorul tavii am pus pe margine folie acetata.

Crema de ciocolata cu lapte si visine din visinata : Mai intai am pus gelatina la hidratat in apa rece. Smatana pentru frisca, rece de la frigider, am mixat-o pana am obtinut o frisca mai moale, nu foarte ferma. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si ciocolata rupta bucatele, am asezat castronul pe baie de abur am amestecat continuu pana am obtinut o crema omogena. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata si am omogenizat bine. Am lasat sa scada temperatura sub 40 grade apoi am incorporat frisca batuta. In compozitia obtinuta am adaugat visine din visnata, fara samburi.

Am asezat in tava pregatita foaia de bezea cu nuca si cacao, apoi am turnat crema de ciocolata cu lapte. Am bagat tava la frigider pentru 1 ora .

Crema cu piure de piersici galbene : Mai intai am pus gelatina la hidratat in apa rece. Smatana pentru frisca, rece de la frigider, am mixat-o pana am obtinut o frisca mai moale, nu foarte ferma. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, laptele, piureul de piersici galbene si ciocolata rupta bucatele, am asezat castronul pe baie de abur am amestecat continuu pana am obtinut o crema omogena. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata si am omogenizat bine. Am lasat sa scada temperatura sub 40 grade apoi am incorporat frisca batuta. 

Am scos tava de la frigider, am asezat foaia de bezea cu nuca si pepite de ciocolata, apoi crema cu piure de piersici galbene, am cernut cacao si cu ajutorul unui bat de frigarui am trasat un fel de drum serpuit. Am dat tava la frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Teodora si George" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura (placinta) cu mere si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Prajitura (placinta) cu mere si ciocolata

Aluat: Mai intai punem la topit margarina, cand e gata topita o lasam deoparte si mixam ouale cu zaharul pana ce zaharul se poteste, adaugam si un praf de sare, apoi turnam margarina topita si...

Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de ness si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu crema de ness si visine

Blatul: Albusurile reci, le mixati pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana se topeste, apoi puneti si zeama de lamaie. Adaugati faina, praful de copt, vanilia si amestecati cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2021, 00:19
la 25.09.2021, 09:17
Foarte buna!
la 25.09.2021, 10:21
Ce buine arata! Iar de bezeaua aia cu nuca a ta....m-am indragostit!
la 25.09.2021, 11:18
Delicioasa!
la 25.09.2021, 15:35

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking