Desert prajitura Toblerone
Postat de RODIMUR in Prajituri 23 Noi 2020 | 3900 vizualizari
Pentru acest sfârșit de săptămână am făcut o prăjitură cu multă ciocolată, o prăjitură la care mă gândeam de mult timp și pe care am denumit-o după delicioasele tablete de ciocolată elvețiană pe care le-am folosit ca decor. Am făcut blatul cu o seară înainte, iar crema de ciocolată albă, cu unt și mascarpone am făcut-o a doua zi, după rețeta mea: https://www.bucataras.ro/retete/crema-de-ciocolata-alba-cu-mascarpone-si-unt-93792.html
Până să vină ciocolata de calitate din Cămara Bucătărașului, am folosit ciocolată albă din comerț, dar chiar și-așa, tot a ieșit o bunătate greu de refuzat. În plus, mi se pare frumos aspectul interesant al prăjiturii, cu piramidele de ciocolată albă, sau cu lapte, fiecare având gravată câte o literă din denumirea ei. Îmi place ca prăjiturile (și torturile) să nu semene între ele, să aibă fiecare un aspect diferit...
Din ingredientele de mai jos, după îndepărtarea marginilor, am avut 24 de prăjituri (tot atâtea câte ”piramide” de ciocolată aveam), cam câte 2 bucăți/porție.
Inapoi la reteta
|