Ingrediente
Blat:
- 8 albusuri
- un praf de sare
- o cana zahar
- 5 linguri faina
- 80 g mac
- 5 linguri nuca de cocos
- o lingurita praf de copt
Crema:
- 8 galbenusuri
- o cana de zahar
- 500 ml lapte
- 4 linguri amidon
- 50 g unt
- 150 ml frisca lichida
- 1 fiola esenta de vanilie
Glazura:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 50 ml frisca lichida
- 50 g unt
In plus:
- aprox.200-250 g biscuiti Petit Beurre
- 200 ml cafea preparata
Mod de preparare
Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.
Crema: Intr-o craticioara punem galbenusurile cu zaharul si le amestecam bine. Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam pentru a nu se forma cocoloase.
Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu, pana cand compozitia se ingroasa.
Lasam crema cateva minute la racit, apoi adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam la racit complet, iar intre timp de ocupam de blat. Dupa ce crema s-a racit complet, se mixeaza frisca si se incorporeaza in crema.
Blat: Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, apoi macul si nuca de cocos. Amestecam usor, de jos in sus, pana la incorporare.
Tapetam tava cu hartie de copt, turnam blatul, il nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit. Lasam sa se coaca la foc mic pana cand se rumeneste putin deasupra, apoi il lasam la racit.
Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul, punem blatul si peste el turnam crema racita complet.
Inmuiem rapid biscuitii in cafea si ii asezam peste crema.
Glazura: Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic.
Turnam glazura usor racita peste biscuiti, o nivelam si o dam la rece pentru cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|