Desert prajitura Tosca

Postat de mitinita in Prajituri
11 Apr 2018 | 6986 vizualizari
Desert prajitura Tosca

O prajitura foarte indragita si pe care o prepar destul de des.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 80 g nuca de cocos
  • 3 linguri de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de faina
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt
  • Deasupra:
  • 125 g biscuiti Picnic
  • 2 lingurite cafea Ness
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul
Se mixeaza albusurile, cand s-au intarit, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Se adauga faina cernuta, praful de copt, macul si nuca de cocos. Se amesteca cu miscari usoare de sus in jos, in forma de cerc. Se tapeteaza forma cu hartie de copt sau ulei si faina si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit pana cand are o culoare aurie.

Crema
Punem laptele la fiert cu zaharul. Amestecam faina cu putin lapte, iar apoi adaugam galbenusurile. Dupa ce s-a fiert laptele, il turnam peste galbenusuri, amestecam, apoi punem inapoi pe foc si amestecam pana se ingroasa. Luam deoparte si lasam sa se raceasca. Se adauga untul si esenta de vanilie si se mixeaza.

Asamblarea prajiturii
Se pune 3/4 din crema peste blatul racit,iar peste crema se aseaza biscuitii, unul langa celalalt. Acestia se pot inmuia in putina cafea, dar e optional.
Restul de crema (1/4) se amesteca impreuna cu cafeaua Ness diluata in putin apa si se pune peste biscuiti.
Se presara cu nuca de cocos si se lasa la rece peste noapte. A doua zi se taie in felii, curatind cutitul inainte de fiecare felie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de Oana

Desert prajitura Tosca

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2018, 10:45
Super -buna Tosca
la 11.04.2018, 10:50
Cam buna!
la 11.04.2018, 11:33
Delicioasa!
la 11.04.2018, 12:44
Buna! 😍
la 11.04.2018, 18:30
Ce frumoasa e!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking