Desert prajitura Tosca

Postat de trifadalia in Dulciuri
6 Ian 2020 | 1757 vizualizari
Desert prajitura Tosca

Este o prajitura deosebita dintr-un pandispan cu mac si crema fina de vanilie cu biscuitii bine insiropati si o glazura de ciocolata.

Ingrediente

  • INGREDIENTE: BLAT :
  • 6 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 50 gr mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon
  • 2250 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 1 esenta de vanilie
  • BLAT 2:
  • 150 gr biscuiti PETIT BEURE
  • SIROP:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura lichior de cafea
  • GLAZURA:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Albusurile se mixeaza spuma, se adauga zaharul pana  devine lucioasa ca o bezea. Se adauga macul si nuca de cocos si se omogenizeaza usor. . Se amesteca faina cu praful de copt  si o cernem peste compzitie. Se amesteca usor cu o paleta de silicon pana se incorporeaza toata faina. Se ia o tava se pune hartie de copt care se unge cu ulei si se toarna compozitia in cuptorul inclazit la 180 grade si se coace 15-20 de minute pana se rumeneste deasupra. Pentru crema mixam galbenusurile cu 6 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul, se adauga amidonul, laptele si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca. Intre timp untul se bate cu cele 2 linguri de zahar ramase si esenta de vanilie apoi se amesteca cu crema fiarta.  Pentru sirop se caramelizeaza zaharul  care se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se tipeste tot zaharul ars. Se pune si lichiorul. In acest sirop se insiropeaza biscuitii.  Pentru glazura se pune ciocolata rupta in bucatele intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si cu untul pe foc sa dea un clocot pana se topeste ciocolata. Se da deoparte Asamblare: peste blatul copt se pune crema de galbenusuri, peste crema se pun biscuitii insiropati iar dwasupra glazura. Deasupra se orneaza cu fulgi de ciocolata sau ciocolata razuita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de Oana

Desert prajitura Tosca

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2020, 18:20
Îmi place cum arată...!
la 06.01.2020, 18:26
la 06.01.2020, 18:30
la 06.01.2020, 18:34
Foarte buna!
la 06.01.2020, 19:54

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking