Desert prajitura Tosca

Postat de Meea in Prajituri
29 Apr 2020 | 3737 vizualizari
Desert prajitura Tosca

Mi-e rușine să recunosc câte prăjituri am mâncat. Pot să-ți zic dacă vrei câte am făcut, că mi-e mai simplu... mă simt super prost și n-am mai mâncat dulce de ieri! N-am mai mâncat, pentru că nu mai am, știi? E prea greu... nu ai cum să nu mănânci dulce și mai ales prăjituri. Chestia este că mănânci de sărbători, dar parcă e sărbătoare în fiecare zi, nu? Adică merită sărbătorită fiecare zi, ha! Poți să faci cumva și să te abții de la prăjituri? Dacă poți, spune-mi și mie cum să fac. Adică, uită-te și tu cum arată prăjitura Tosca...

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 7 albușuri
  • 14 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • mac
  • Ingrediente cremă:
  • 7 gălbenușuri
  • 150g zahăr
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 500ml lapte
  • vanilie
  • 200g unt
  • Ingrediente asamblare:
  • biscuiți Petit Beurre
  • lapte cu cacao (pentru înmuiat biscuiții)
  • 200g ciocolată
  • 100ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Blat: Mixăm albușurile până când obținem o spumă care nu curge. Adăugăm zahărul și mixăm până când obținem o bezea tare și lucioasă.Punem făina și praful de copt. Adăugăm macul.Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm la cuptor, la foc mediu, până când trece testul cu scobitoarea.

      Crema: Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când amestecul se spumează.Punem pe foc mic laptele, amidonul și vanilia. Turnăm gălbenușurile peste și amestecăm contiuu, până când amestecul se îngroașă ca o budincă.Lăsăm la răcit.

      Peste crema răcită adăugăm untul moale, câte un cub, mixând bine după fiecare adăugare.Peste blatul de mac întindem crema de vanilie și peste formăm un strat de biscuiți înmuiați în lapte cu cacao. Dăm prăjitura la frigider până când pregătim glazura de ciocolată.Tocăm ciocolata și o punem cu frișca la cuptorul cu microunde. După aprox. fiecare 5 secunde, scoate vasul și amestecă ciocolata. Repeți acești pași până când ciocolata s-a topit complet. Lași la cuptor 5 secunde, scoți, amesteci bine, iar lași la cuptor 5 secunde, etc. Este important să o verifici cât mai des, pentru că se arde foarte repede. Întindem glazura foarte repede peste prăjitură.

      Lăsăm prăjitura la rece peste noapte, apoi o tăiem a doua zi, cu ajutorul unui cuțit fierbinte.

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de Oana

Desert prajitura Tosca

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2020, 22:15
la 29.04.2020, 22:29
tare buna!
la 29.04.2020, 22:45
la 30.04.2020, 00:21
la 30.04.2020, 05:44
Ador prajitura asta! Ti-a iesit foarte fain!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking