Desert prajitura Triunghiul dragostei

Postat de RODIMUR in Prajituri
19 Feb 2018 | 3110 vizualizari
Desert prajitura Triunghiul dragostei

Pentru că aveam în congelator mai multe păhărele cu albușuri (așa cum mă învățase Rocsi să le păstrez) m-am gândit că ar cam fi timpul să fac ceva din ele. Am făcut două blaturi, de culori diferite, am făcut și o cremă de lămâie, iar după ce am tăiat și decorat prăjitura, a venit și numele: "Triunghiul dragostei", pentru că este sub formă de triunghi, decorată cu ciocolată albă și neagră și mai are și inimioare. Exact ce trebuie pentru a merge direct la concursul dragostei... Rețetă cu dragoste.

Ingrediente

  • Pentru blatul alb:
  • 6 albușuri
  • 4 linguri de zahăr tos fin
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de făină albă
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • 4 lingurițe de coajă răzuită de portocale
  • 1 lingură de ulei pentru uns tava
  • Pentru blatul negru:
  • 6 albușuri
  • 4 linguri de zahăr tos fin
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de făină albă
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurițe de pudră de roșcove
  • 1 lingură de ulei pentru uns tava
  • Pentru crema de lămâie:
  • 5 ouă
  • 175 grame de zahăr tos fin
  • 1 plic de vanilie
  • 200 grame de unt
  • zeama de la o lămâie medie
  • Pentru decor:
  • 1 pătrățel de ciocolată menaj (albă)
  • 1 pătrățel de ciocolată menaj (neagră)
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • inimioare decor

Mod de preparare

Cantitățile indicate pentru blaturi sunt pentru tăvi de 22/28 cm.

Se scot albușurile din congelator și se lasă 2-3 ore să se dezghețe normal.

Pentru blatul alb se mixează albușurile cu 1 praf de sare și apoi se încorporează zahărul, turnat puțin cîte puțin, vanilia, făina presărată în ploaie, coaja răzuită de portocală și la urmă, uleiul. În tot acest timp, nu se oprește mixarea ingredientelor.

Se toarnă compoziția într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce blatul se rumenește ușor și este copt.

Se scoate tava din cuptor și se lasă blatul la răcit.

Pentru blatul negru se procedează la fel, numai că în loc de coajă răzuită de portocală se adaugă două lingurițe de pudră de roșcove, care se vor omogeniza bine în compoziție. Se toarnă compoziția într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt, unsă cu ulei și se dă la cuptor, la foc mediu, până ce se coace. 

Când blatul negru s-a copt, se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit.

Se face crema de lămâie. Se mixează bine ouăle cu zahărul tos și vanilia, se pune compoziția la bain-marie, la foc mic și se amestecă, până ce se îngroașă, după care se lasă să se răcorească. Când compoziția s-a răcorit, se încorporează untul și apoi zeama de la o lămâie medie.

Se uniformizează crema și se dă la răcit, pentru cel puțin 30-45 de minute.

Când crema s-a răcit, se montează prăjitura. Se unge blatul negru cu cremă și se acoperă cu blatul alb, după care se lasă, la rece, câteva ore (peste noapte) ca să se așeze bine.

A doua zi se taie capetele prăjiturii și dreptunghiul rezultat se împarte în 12 pătrate egale. Fiecare pătrat se va tăia în câte două triunghiuri dreptunghice.

Se pune ciocolata albă la topit, cu o lingură de ulei de floarea soarelui, la bain-marie, după ce a fost fărâmițată. Când ciocolata este topită, se toarnă într-un posh și se decorează triunghiurile. La fel se procedează și cu ciocolata neagră, după care imediat se aplică inimioarele.

Ca toate prăjiturile, se ține la rece, până în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Triunghiul dragostei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

Maruntiti biscuitii in robot. Topiti untul pe baie de aburi. Amestecati intr-un bol biscuitii cu untul, apoi incorporati si siropul de menta. Pe un platou asezati un inel detasabil cu diametrul de...

Citeste continuarea

Prajitura din albusuri cu zmeura

Postat de mirela0911

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de  sare . Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si  se mixeaza  bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si uleiul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2018, 16:04
Delicioasa la cat de bine arata!
la 19.02.2018, 16:06
arata foarte bine!
la 19.02.2018, 16:08
Mulțumesc, Mimi! E foarte bună, într-adevăr... De fapt, a fost foarte bună, pentru că am împărțit-o imediat, ca de obicei, dar tot am mâncat și eu vreo 6-7 bucăți...
la 19.02.2018, 16:10
Mulțumesc frumos, Daniela!
la 19.02.2018, 16:17

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking