Desert prajitura turnata cu branza

Postat de Corina33 in Prajituri
5 Iul 2018 | 9155 vizualizari
Desert prajitura turnata cu branza

Am făcut rețeta pentru tavă mică, dar am dublat cantitatea de brânză pentru că ne place cu multă umplutură :)

Ingrediente

  • Ptr aluat:
  • 3 ouă
  • 13 lg zahăr
  • 13 lg lapte
  • 13 lg ulei
  • 17 lg faină
  • 1/2 plic praf de copt
  • putina zeama de lămâie
  • un praf de sare
  • zahăr vanillat sau esența de vanilie
  • Ptr umplutură:
  • 1 kg brânză de vaci
  • 5-6 lg zahăr
  • 100g stafide
  • 2 ouă
  • 2 linguri griș sau amidon
  • coajă rasa de lămâie

Mod de preparare

Se mixeaza ouăle cu zahărul și sarea până își dublează volumul.

Se adaugă laptele și uleiul, turnând încet și mixând continuu. Se adaugă și făina, iar la sfârșit praful de copt stins cu zeama de lămâie.
Jumătate din compoziție se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt si se dă la cuptorul încins la 180 de grade C, pentru 10-15 minute.
Se pregătește umplutura: mixăm ouăle cu zahărul, apoi adăugăm brânza și aromele, iar la sfârșit stafidele.
Scoatem tava din cuptor, punem umplutura și o întindem uniform, iar deasupra ei turnăm cealaltă jumătate de aluat. O dam la cuptor încă 30 sau 40 de minute, dupa 30 de minute dam cuptorul pe 170 de grade C.
Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr și se poate servi tăiată cubulețe.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Postat de oanapl

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de portocale și oul și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se...

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu branza si cirese

Postat de mirela0911

Desert prajitura turnata, cu branza si cirese

Umplutura:  Intr-un bol se pune branza, zaharul si zaharul vanilat, se zdrobesc usor apoi se pune si branza Fagaras. Se adauga oul si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se pun cele 2 lg de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2018, 14:07
la 05.07.2018, 14:10
la 05.07.2018, 14:59
Si mie imi place cu multa umplutura!
la 05.07.2018, 15:52
Rapida si gustoasa!
la 05.07.2018, 16:46
o super bunatate!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking