Desert prajitura turnata cu branza si stafide

Postat de momo121 in Prajituri
29 Apr 2019 | 3037 vizualizari
Desert prajitura turnata cu branza si stafide

Un desert atat de bun, parfumat si foarte usor de facut! :x

Ingrediente

  • 500 g branza proaspata de vaci in zer (eu am folosit faisselle)
  • 5 oua
  • putina sare
  • 160 g zahar
  • 150 g unt topit si racit
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g stafide inmuiate in apa cu rom

Mod de preparare

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.

      Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, dar rece, peste compozitia dulce si mai mixam pana la omogenizare.
       Pentru aroma, eu am preferat vanilia, asa ca am folosit zahar vanilat si esenta de vanilie pe care am adaugat-o in bol, peste celelalte elemente, desigur voi puteti folosi orice aroma va place, lamaie, rom, migdale...
       Adaugam aromele si branza scursa bine de zer peste compozitie, mixam din nou, iar la final faina cu praful de copt, mixam din nou pana obtinem o compozitie grosuta.

      Separat mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare si o turnam peste compozitia de galbenusuri, iar cu ajutorul unei palete omogenizam bine cu miscari usoare de jos in sus. Adaugam si stafidele, omogenizam, apoi turnam compozitia rezultata intr-o tava de 24 cm tapetata  cu hartie de copt, iar pe margini unsa cu ulei si tapetata cu faina.
       Dam tava la cuptor pentru 1 ora la 150°C fara ventilatie.
      Cand este gata, lasam tava cu usa intre-deschisa a cuptorului pana se raceste.
     Dupa preferinte se poate pudra cu zahar pudra, un sos de fructe sau smantana...este tare, tare buna!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Postat de momo121

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.          Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam...

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu branza si stafide

Postat de mirela0911

Desert prajitura turnata cu branza si stafide

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste oua. Se mixeaza bine, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2019, 10:07
Foarte buna, imi place!
la 29.04.2019, 10:28
Buna!
la 29.04.2019, 10:30
la 29.04.2019, 13:41
la 29.04.2019, 15:00
Aha, a aparut turnatoarea....

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking