Ingrediente
- aluat:
- 4 oua
- 12 linguri zahar
- 18 linguri ulei
- 18 linguri lapte
- 24 linguri faina
- 2 lingurite praf de copt
- umplutura:
- 1,5 kg mere
- 3 linguri zahar
- scortisoara pulbere
Mod de preparare
Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le scurgi zeama si le calesti pe foc cu zaharul 5-10 minute, apoi adaugi scortisoara, dupa gust.
Mixezi ouale cu zaharul, adaugi uleiul, mixand in continuare. Adaugi apoi laptele caldut, alternativ cu faina amestecata cu praful de copt. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptor, pentru 10-15 minute.
Scoti tava din cuptor si peste blatul copt putin, torni merele calite, apoi torni restul de aluat. Introduci din nou tava in cuptor, pentru 30-35 de minute, pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|