Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911 in Prajituri
20 Feb 2022 | 3765 vizualizari
Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Sunt convinsa ca toti ati incercat acest desert gustos si ca va si placut. In timp ce imi pregateam ingredientele pentru a face acest desert a nu stiu cata oara, mi-a trecut prin cap sa mai adaug ceva in plus fata de cum e reteta originala. Din acest motiv i-am spus "usor reinterpretata" pentru ca nu difera foarte mult, doar un ingredient in plus pe care va las sa-l descoperiti singuri, citind reteta! Tot ce pot sa spun e ca a iesit grozav de bun acest desert si cred ca de acum incolo asa il voi prepara de fiecare data. 

Ingrediente

  • 450 g taitei lati
  • 550 g branza de vaci
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 lgt zahar vanilat bourbon
  • 100 g stafide aurii
  • 1 lgt esenta de rom
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • dulceata de cirese amare

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa.

Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat bourbon si galbenusurile. Se mixeaza pana se obtine o crema omogena. Daca este prea uscata, se poate adauga 2-3 lg iaurt gras. 

Stafide se pun la inmuiat in putina apa cu esenta de rom. Se scurg bine apoi se pun peste crema de branza impreuna cu esenta de vanilie. Optional se poate adauga si putina coaja de lamaie rasa. Se amesteca totul bine.

In acelasi bol sau unul mai incapator se adauga si taiteii si se omogenizeaza bine compozitia.

Se pregateste tava. Se unge bine cu unt apoi se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

Intre timp se bat albusurile impreuna cu zaharul pana se obtine o spuma tare si densa.

Dupa ce trec cele 20 de minute, se scoate tava din cuptor si se unge prajitura deasupra cu dulceata de cirese amare. Peste dulceata se pune spuma de albusuri, se niveleaza, i se da o forma cu ajutorul unei linguri si se da din nou la cuptor pentru inca cca 10 minute sau pana se rumeneste usor spuma .

Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, daca aveti rabdare, daca nu, se poate servi si calduta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Mixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina...

Citeste continuarea

Hot cross buns cu stafide si mar

Postat de Lia1

Hot cross buns cu stafide si mar

1.Laptele se infierbanta atata cat este necesar ca sa topeasca in el untul . Se lasa sa se raceasca pâna atinge temperatura corpului. Se pun 500g faina, 1 lingurita rasa de sare, 75g...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2022, 12:45
o idee geniala!
la 20.02.2022, 14:58
Bună!
la 20.02.2022, 15:11
E buna si neinterpretata,darmite reinterpretata de tine !
la 20.02.2022, 18:11
Minunata!
la 20.02.2022, 19:48
Mai tare se rupea?

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking