Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

Postat de MotanLaOale in Prajituri
9 Aug 2018 | 31581 vizualizari
Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

O prajitura foarte buna care a fost incantarea copilariei mele. Am facut-o dupa reteta bunicii mele.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 250 g untura
  • 100 ml lapte
  • 25 grame drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • Umplutura:
  • 300 g nuca
  • 200 g zahar
  • 400 g gem de caise
  • 2 plicuri zahar cu aroma de rom
  • GLAZURA
  • 200 g ciocolata
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura.

Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine.

Se pune folie alimentara si se tine 1 ora la frigider.

Nuca se macina si se amesteca cu zaharul si zaharul cu aroma de rom.

Gemul se pune in robot si se face cremos.

Se imparte aluatul in 4 parti egale pentru 4 foi.

Se intinde o foaie pe hartie de copt de dimensiunea tavii (23 x 32 cm).

Se pune in tava neunsa si se desprinde usor hartia de copt.

Se unge cu gem si se presara cu un strat de nuca.

Se face a doua foaie si se pune deasupra, se unge cu gem si se presara nuca.

La fel si cu a treia foaie si a patra deasupra care ramane neunsa.

Se inteapa cu un ac gros sa patrunda pana la fundul tavii.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30-35 minute.

Cand este purin rumenita, se scoate si se lasa la racit.

Pentru glazura se incalzeste ciocolata cu frisca lichida pana se topeste, se adauga untul si se lasa deoparte 10 minute.

Se toarna glazura peste prajitura racita si se niveleaza.

Se lasa la frigider pana a doua zi.

Se portioneaza cu un cutit subtire si ascutit si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Tiramisu

Postat de Oana

Desert Tiramisu

O reteta care se apropie cel mai mult de tiramisu reţetă originală. Mai intai pregatim cafeaua cu zahar, fiecare dupa gustul lui si o lasam sa se raceasca. Galbenusurile le batem cu...

Citeste continuarea

Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui

Postat de rocsi_1612

Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui

Incepem cu umplutura : Spalam fructele, le curatam de coaja. Merele si perele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le stoarcem de zeama. Gutuile le dam prin razatoarea cu ochiuri mici....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2018, 16:14
prima servita
la 09.08.2018, 18:03
Buna prajitura ai facut Motanel
la 09.08.2018, 18:13
Multumesc
la 09.08.2018, 18:34
Oaaa, Motanel! Executie perfecta! Ma convingi sa o incerc si eu, de multa vreme o am pe lista
la 09.08.2018, 19:49
Ce bine arataaaa!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking