Ingrediente
- 3 mere frumoase
- 55 g de zahar
- 30 g de faina alba de grau
- 100 g de faina fina de porumb
- 1/2 pachet de praf de copt
- 25 g de unt
- 0,7 l de lapte
- 2 oua
- 1 lingura de apa de flori de portocal
- 1 lingura de coniac
Mod de preparare
Amestecati faina de grau, faina de porumb, zaharul, praful de copt cu 100 ml de lapte.
Puneti la fiert restul de lapte cu untul.
Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se varsa treptat peste amestecul de faina.
Amestecati in continuu cu un tel.
Lasati sa se raceasca, adaugati ouale treptat, coniacul, apa de flori de portocal si amestecati din nou.
Curatati merele si taiati-le felii subtiri.
Ungeti o forma de tarta (28 cm), puneti merele si varsati deasupra compozitia pregatita.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 40 de minute.
Puteti decora cu zahar pudra.
Serviti prajitura calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura/Budinca cu mere - Milassou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|