Ingrediente
- 250 g faina
- 300 g morcovi razaliti
- 200 ml ulei
- 4 oua
- 170-200 g zahar
- 100 g nuci mărunțite
- 1/2 lingurița scortisoare
- 1/2 lingurița ghimbir pudra
- Sare
- Suc de portocalie (pentru însiropat)
Mod de preparare
Se bat ouăle cu zaharul pana se topește zaharul, se pune uleiul in fir subțire (se amesteca continuu), apoi se adauga restul ingredientelor (la final se adauga faina).
Se pune foaie de copt intr-o tava rotundă (cu marginile detașabile) și se toarnă compoziția. Se da la cuptor 55 min, la 150 grade C.
Când e gata, se portioneaza blatul in doua și cu sucul de portocale insiropezi bine ambele părți (eu am folosit zeama de la o portocala).
Pentru decor am folosit frisca lichida și mascarpone (sau ciocolata albă topita), fistic mărunțit și căpșuni.
Pofta buna!🎂
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura/tort cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|