Desert prajiturele cu fulgi de porumb si ciocolata

Postat de VanessaAli in Dulciuri
17 Sep 2018 | 2388 vizualizari
Desert prajiturele cu fulgi de porumb si ciocolata

A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat o reteta. Am tot gatit, am facut poze, dar nu am reusit sa le si postez aici. Saptamana asta sper totusi sa reusesc sa pun macar cateva dintre ele, si am sa incep cu aceste prajiturele simple si delicioase.

Ingrediente

  • 150 g fulgi de porumb (aprox.)
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Punem zaharul intr-o cratita la foc mic pentru a se carameliza. Cand s-a obtinut caramelul, adaugam untul si amestecam bine, apoi ciocolata rupta in bucatele. Lasam pe foc pana cand se topeste de tot zaharul.

Fulgii ii punem intr-un castron si turnam peste ei siropul, amestecand cu o lingura. Lasam sa se raceasca cat sa putem modela, apoi ne ungem mainile cu ulei si incepem sa facem bilute pe care le asezam pe o hartie de copt.

Si uite asa am terminat fursecurile!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajiturele cu fulgi de porumb si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

 Reteta de preparare a papanasilor Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore; Montati vasul de inox al malaxorului (eu am folosit un...

Citeste continuarea

Biscuiti cu fulgi de ovaz si merisoare

Postat de deyutzky

Biscuiti cu fulgi de ovaz si merisoare

Topim untul peste care adaugam zaharul brun. Amestecam pana cand zaharul se topeste. Adaugam ouale si esenta de vanilie si amestecam compozitia. Punem fulgii de ovaz si merisoarele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2018, 16:58
la 17.09.2018, 21:39
Sunt delicioase, am facut si eu in trecut
la 17.09.2018, 23:56
la 18.09.2018, 08:16
la 18.09.2018, 08:56

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking