Desert prajiturele whoopie

Postat de cristina1985 in Dulciuri
14 Sep 2019 | 2018 vizualizari
Desert prajiturele whoopie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 140 g faina
  • 20 g cacao
  • 1/2 lg-ta praf de copt
  • 1/2 lg-ta scortisoara
  • 65 g unt
  • 90 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lg-ta esenta vanilie
  • 125 ml lapte batut
  • un praf sare
  • Crema :
  • 125 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lg-ta suc de sfecla
  • 20 g ciocolata amaruie, rasa fin

Mod de preparare

Aluat: Se amesteca faina, cacaua, praful de copt, scortisoara si sarea. In alt bol, se bate spuma untul cu zaharul. Treptat, se adauga oul si esenta de vanilie.

Apoi, adaugati faina si laptele batut peste compozitie. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si se pune aluat, cu ajutorul unui pos de decorat, in toua tavi, cu hartie de copt. Se coc 12-14 minute.

Crema: Untul, la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra. Se imparte cantitatea in doua boluri. In una se pune sucul de sfecla (pentru culoare), iar in cea ramasa se adauga ciocolata rasa.

Se ung prajiturelele cu crema si se asaza celelalte jumatati deasupra. Se tin in frigider pana se intareste crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajiturele whoopie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac cu fructe uscate

Postat de gicuta69

Cozonac cu fructe uscate

Am amestecat drojdia cu 4-5 linguri de lapte caldut,1/2 lgt zahar si o lingurita faina. Am omogenizat si am lasat la dospit 15-20 de minute. Restul de lapte l-am pus  intr-o craticioara pe...

Citeste continuarea

Cozonac fara framantare - reteta mea nr. 100

Postat de TAB1TA

Cozonac fara framantare - reteta mea nr. 100

Pentru reusita cozonacului: in bucatarie trebuie sa fie cald, sa nu fie curent. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 de minute. Faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2019, 16:46
la 14.09.2019, 16:53
Cred ca-s tare bune!
la 14.09.2019, 17:39
la 14.09.2019, 17:53
Multumesc!
la 15.09.2019, 15:00

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking