Mai întâi se pregătește amestecul de condimente: nucșoara, coriandru și cuișoare, care trebuie măcinate fin. Scorțișoara este deja sub formă de pudră.
Se topește zahărul, la foc mic, până ce devine arămiu și se adaugă și plicul de zahăr caramel (cine dorește). Când tot zahărul s-a topit, se adaugă apa clocotită și se amestecă ingredientele, până ce rezultă un sirop omogen, fără cocoloașe.
Dacă mai sunt cocoloașe de zahăr caramel, se mai poate da crăticioara la foc mic, pentru ca prin amestecare, să se topească și el. În caz contrar, se trece siropul prin sită, ca să se elimine eventualele cocoloașe.
Se lasă siropul la răcorit, după care se adaugă untul topit. După omogenizarea siropului, se adaugă oul și un pahar de făină. Se amestecă bine aceste ingrediente.
Separat se amestecă restul de făină cu bicarbonatul de sodiu și condimentele măcinate fin: scorțișoara, nucșoara, coriandrul și cuișoarele.
Se adaugă amestecul pe bază de caramel, cu făina amestecată cu bicarbonat și condimente. Se încorporează toată făina și se frământă aluatul până ce devine nelipicios și ferm.
Se formează biluțe (cam cât 1/2 ou) și se pun în tava prevăzută cu hârtie de copt, la o oarecare distanță, unele de celelalte, pentru că vor mai crește în cuptor.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 de minute. Atunci se scoate tava din cuptor și se pun preanicii pe un platou. Se mixează albușurile cu zahăr pudră și se ung preanicii cu o pensulă de bucătărie și se lasă apoi să se usuce glazura (dacă vor fi unși superficial, se vor usca mai repede).
Cine dorește, poate decora suplimentar preanicii, cu pudră de scorțișoară, sau cu zahăr brun.