Ingrediente
- 5 albușuri
- 1 praf de sare extrafină
- 200 grame de zahăr pudră
- 150 grame de făină de migdale
- 150 grame de nuci măcinate rumenite
- 1 plic de vanilie
- 50 grame de făină albă
- 1 linguriță de esență de migdale
- Pentru decor:
- zahăr pudră
- fulgi de migdale
Mod de preparare
Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă vanilia și zahărul pudră, puțin câte puțin. Se mixează întruna.
Când se epuizează toată cantitatea de zahăr, iar compoziția are aspectul de bezea, se adaugă nucile rumenite și măcinate, făina de migdale și la urmă, făina albă.
Se omogenizează compoziția și apoi se adaugă esența de migdale. Cu lingurița, sau cu un poș, se pun grămăjoare de compoziție în tava în care s-a pus hârtie de copt, în prealabil.
Se decorează pricomigdalele cu fulgi de migdale, sau se presară zahăr pudră.
Se dă tava cu pricomigdale la cuptorul preîncălzit, la temperatură mică și se coc la fel ca bezelele (cu ușa cuptorului întredeschisă).
Când pricomigdalele s-au rumenit ușor, se scoate tava din cuptor și se pun pe un platou. Se procedează la fel pentru formarea și coacerea celorlalte pricomigdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|