Desert priconuci a la Cleme

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
21 Aug 2017 | 3376 vizualizari
Desert priconuci a la Cleme

Cum reiese si din titlu m-am inspirat din reteta Clementinei https://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-priconuci-79851.html. Am schimbat putin cantitatile si ingredientele. Foarte bune fara gust de migdale.

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 180 g zahar pudra
  • 180 g nuci macinate
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare

Mod de preparare

Albusurile se bat bine cu un praf de sare.

Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare.

Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza cu spatula, de jos in sus.

Se pun gramajoare cu lingura, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta una de alta, deoarece vor creste.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 minute.

Daca le vrem mai crocante, se mai lasa 5-7 minute in cuptor cu usa intredeschisa.

Sa lasa sa se raceasca si sa devina crocante.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert priconuci a la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Mucenici Moldovenesti

Postat de Oana

Desert Mucenici Moldovenesti

Dizolva drojdia in laptele cald, pune 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca usor cu un tel ca sa omogenizezi compozitia si lasa sa creasca 15 minute....

Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de panacris

Fursecuri cu ciocolata

Într-un vas cu fundul dublu, sau acela de fiert laptele, se pun la topit Rama mit Butter, ciocolata mărunțită și zahărul pudră, la foc mic, amestecându-se ușor, până ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2017, 17:55
Bune, bune!
la 21.08.2017, 19:58
la 21.08.2017, 20:07
priconuci ))
la 21.08.2017, 20:25
la 21.08.2017, 20:35

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking