Desert priconuci a la Cleme

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
21 Aug 2017 | 3393 vizualizari
Desert priconuci a la Cleme

Cum reiese si din titlu m-am inspirat din reteta Clementinei https://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-priconuci-79851.html. Am schimbat putin cantitatile si ingredientele. Foarte bune fara gust de migdale.

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 180 g zahar pudra
  • 180 g nuci macinate
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare

Mod de preparare

Albusurile se bat bine cu un praf de sare.

Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare.

Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza cu spatula, de jos in sus.

Se pun gramajoare cu lingura, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta una de alta, deoarece vor creste.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 minute.

Daca le vrem mai crocante, se mai lasa 5-7 minute in cuptor cu usa intredeschisa.

Sa lasa sa se raceasca si sa devina crocante.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert priconuci a la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Clatite cu ricotta si Nesquik

Postat de caroline

Clatite cu ricotta si Nesquik

Incalzim cuptorul la 50 grade. Se amesteca faina impreuna cu drojdia uscata. Untul il topim la bainmarine sau in cuptorul cu microunde.Cind s-a topit il punem intr-un bol si il amestecam cu...

Citeste continuarea

Cozonac cu branza

Postat de Dea_Dea

Cozonac cu branza

Aluatul: Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2017, 17:55
Bune, bune!
la 21.08.2017, 19:58
la 21.08.2017, 20:07
priconuci ))
la 21.08.2017, 20:25
la 21.08.2017, 20:35

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking