Desert rapid cu piscoturi si crema de ciocolata

Postat de merisor67 in Prajituri
1 Feb 2018 | 8706 vizualizari
Desert rapid cu piscoturi si crema de ciocolata

Când ai poftă de ceva dulce, fără coacere, acest desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată, este ideal. Ideea acestui desert am preluat-o de la colega mea Iuliana - Rețetefeldefel.ro, pe blogul căreia l-am văzut prima dată și căreia îi mulțumesc frumos pentru inspirație!  

Ingrediente

  • 200 g pișcoturi bicolore
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 100 g ciocolată
  • 125 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 1 linguriță esență de mentă

Mod de preparare

Preparăm crema de ciocolată.

Punem frișca lichidă la încălzit, dar nu o lăsăm să ajungă la punctul de fierbere.

Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste frișca fierbinte.

Amestecăm intens până când ciocolata se topește și compoziția devine omogenă.

Adăugăm și esența de mentă.

Dăm crema obținută la rece pentru 20 de minute.

Preparăm siropul pentru pișcoturi

Punem laptele la fiert cu un praf de sare.

Adăugăm zahărul și amestecăm intens până acesta se topește.

Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm esența.

Putem folosi apă în loc de lapte, nu e obligatoriu laptele, dar eu îl prefer.

Dăm siropul la rece.

Asamblam desertul rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată

Mixăm crema răcită până devine spumoasă, apoi o punem într-un posh cu dui.

Trecem piscoturile doar cu partea interioară prin sirop, pentru o fracțiune de secundă, apoi le așezăm cu partea însiropată în sus.

Avem mare grijă să nu le însiropăm prea rău, doar o idee și doar pe partea interioară să nu le stricăm aspectul.

Decorăm jumătate din pișcoturi cu crema de ciocolată, creând rotocoale cu poshul, apoi așezăm restul pișcoturilor deasupra și le presăm ușor peste cremă.

Le așezăm pe platou și le dăm la rece.

Eu le-am lăsat simple pentru că mi-a plăcut aspectul pișcoturilor bicolore, dar se pot glazura cu ciocolată albă sau neagă sau cu un jeleu de fructe.

Este de efect acest desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată și ne scoate din impas chiar și atunci când avem musafiri și suntem în criză de timp!

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rapid cu piscoturi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa...

Citeste continuarea

Desert mini tortulet cu ciocolata si banane

Postat de Constelatialeu

Desert mini tortulet cu ciocolata si banane

Mai intai pregatim un castron de sticla ( sau orice vas mai inaltut pe care-l aveti la indemana) pe care-l tapetam cu folie alimentara. Fundul vasului il ornam cu rondele de banana. Intr-o cana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2018, 09:44
bun bun
la 01.02.2018, 09:46
la 01.02.2018, 09:57
Ce bun e!
la 01.02.2018, 09:58
simplu ,aratos si cu siguranta bun
la 01.02.2018, 10:00
Un desert delicios!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking