Desert rasturnica cu caise

Postat de MotanLaOale in Prajituri
16 Aug 2017 | 3196 vizualizari
Desert rasturnica cu caise

Am avut ca inspiratie reteta Lui Timea https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rasturnata-cu-piersici-78927.html. Am schimbat fructele, un pic proportiile si modul de pregatire. Am scos cacaua si am adaugat vanilie, ca sa se simta mai bine gustul caiselor. A fost foarte buna.

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 140 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 360 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • Umplutura
  • 1 kg caise
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Caisele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua.

Zaharul, 100 g, se amesteca cu doua plicuri zahar vanilat.

Intr-o tava (35x25) unsa cu unt, se presara zaharul amestecat cu zaharul vanilat pe toata suprafata ei.

Se asaza caisele cu pielita in sus, una langa alta, cu spatii cat mai mici intre ele.  

Intr-un castron, se bat albusurile cu un praf de sare.  

Se adauga zaharul, 140 g, si se mixeaza pana se intareste.

Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt si se mixeaza.

Se adauga laptele si uleiul si se amesteca in continuare.

La final, se adauga faina si se omogenizeaza cu o spatula usor, sa nu se lase.

Compozitia se toarna peste caise in tava.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 minute.

Se verifica cu scobitoarea daca este facuta.

Se rastoarna pe un platou imediat ce se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Dupa ce se raceste, se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rasturnica cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paleuri cu crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Paleuri cu crema de ciocolata

Incepem cu pregatirea  cremei: Rupem ciocolata intr-un bol de inox, adaugam frisca lichida. Le punem pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste. O dam la frigider...

Citeste continuarea

Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate

Postat de merisor67

Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate

Mai intai dezghetam fructele punandu-le intr-o sita sa se scurga. Facem blatul de biscuiti in felul urmator: punem untul cu zaharul, laptele si puntina sare intr-un vas la foc incet si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2017, 08:54
ce culoare frumoasa
la 16.08.2017, 08:54
Delicioasa!
la 16.08.2017, 09:11
Foarte buna!
la 16.08.2017, 09:21
Delicioasă!
la 16.08.2017, 09:38
Multumesc

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking