Tiramisu reţetă originală

Postat de RalukaToprak in Prajituri
2 Mai 2014 | 24656 vizualizari
Tiramisu reţetă originală

 Tiramisu reţetă originală

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 500 gr mascarpone
  • 400 gr piscoturi
  • 250 ml cafea tare sau cappuccino
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 oua
  • 1 lingura cacao
  • 3 lingurite amaretto sau 1 lingurita migdale

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Se scot ingredientele de la frigider ptr a le avea la temperatura camerei. Foarte important sa folositi o cafea foarte tare ptr o aroma mai buna. Eu nu am folosit amaretto (ptr copil).

Se separa albusurile de galbenusuri, se pun galbenusurile intr-un vas se adauga 3 linguri zahar pudra si se amesteca pana acestea isi schimba consistenta si culoarea. Peste compozitia obtinuta adaugam mascarponele si se continua amestecand cu mixerul pana cand crema se leaga, in cazul in care nu aveti amaretto puteti adauga esenta de migdale eu nu am pus ptr copil. Se bat albusurile spuma tare, se toarna crema mascarpone peste ele si se amesteca usor sa nu se lase.

Se pune crema la frigider si se insiropeaza primul strat de piscoturi. Se prepara 250-300 ml cafea tare neindulcita, se lasa la racit bine si se adauga in ea amaretto sau esenta de migdale. Se trec pe rand cate un piscot prin cafea doar cat sa se umezeasca, se aseaza in tava primul strat de piscoturi (aprox. 11 bucati) acoperind cu bucati mici de piscot spatiile goale peste care se intinde jumatate de crema mascarpone. Se aseaza deasupra al doilea strat de piscoturi insiropate iar peste restul de crema. Se tine la frigider macar 1 ora dupa care se orneaza la alegere.

Se pot pune fructe confiate sau capsuni proaspete si frisca, iar pe deasupra neaparat se pudreaza cu cacao,se poate pudra in timpul servirii.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

Postat de Ksenya

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

 Tiramisu reţetă originală  Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa. Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara...

Citeste continuarea

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Postat de oanapl

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Tiramisu reţetă originală Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara. Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2014, 17:46
la 02.05.2014, 17:53
excelent
la 02.05.2014, 17:53
multumesc ByaRalu
la 02.05.2014, 17:54
Mulțumesc domnule motan
la 02.05.2014, 18:20
Foarte frumos e!!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking