Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
- 350 g faina
- 4 linguri cu gris
- 100 g zahar
- 2 oua
- un praf de sare
- o lingurita cu bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite cu coaja de lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
- ulei pentru prajit papanasii
- smantana
- dulceata
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul, zaharul vanilat, grisul, sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.
Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15 minute impartim coca in 8 bucati egale.
Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.
Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.
Ii scoatem pe servetele de hartie sa se scurga de ulei.
Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|