Ingrediente
Ingrediente pentru Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa:
- 500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
- 350 g faina
- 4 linguri cu gris
- 100 g zahar
- 2 oua
- un praf de sare
- o lingurita cu bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite cu coaja de lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
- ulei pentru prajit papanasii
- smantana
- dulceata
Mod de preparare
Cum se prepara Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa:
Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul, zaharul vanilat, grisul, sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.
Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15 minute impartim coca in 8 bucati egale.
Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.
Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.
Ii scoatem pe servetele de hartie sa se scurga de ulei.
Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.
Reteta de Papanasi fierti ati incercat-o? Sau reteta de Papanasi la cuptor?
Va recomandam si Reteta de preparare a papanasilor muntenesti
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|