Tort cu nuca

Postat de sufletista in Dulciuri
20 Apr 2016 | 7310 vizualizari
Tort cu nuca

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • Crema de piersici
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 200 g piersici(din compot)
  • 1 ciocolata alba
  • 100 g zahar pudra
  • Crema de ciocolata
  • 200 g frisca
  • 1 ciocolata
  • Decor
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca
  • 200 g frisca

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul,zaharul vanila si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea,adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare.

Adaugam in fir subtire uleiul,apa,faina,praful de copt,nuca si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare.

Turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem blatul in 3 felii

Crema-intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele,frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,lasam sa se raceasca foarte bine.

Dupa ce sa racit mixam pana ce isi dubleaza volumul,adaugam piersicile(scurse de zeama)tocate marunt si amestecam bine,

Crema de ciocolata-intr-un ibric adaugam ciocolata,frisca si amestecam pana ce se topeste,lasam sa se raceasca dupa care o mixam pana isi dubleaza volumul,

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie-crema de piersici-foaie-crema de ciocolata-crema de pirsici-foaie imbracam tortul in frisca si dam la rece 30  min.

Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca,lasam cateva secunde sa se raceasca dupa care turnam pe marginile tortului,dam la rece 30 min,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Iata cum se prepara Reteta de tort fulg de nea cu visine Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2016, 15:04
Delicios!
la 20.04.2016, 15:08
Minunat
la 20.04.2016, 15:11
Ce fain este!
la 20.04.2016, 15:23
Ce fain arata
la 20.04.2016, 15:26

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking