Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine

Postat de oanapl in Prajituri
2 Aug 2017 | 7170 vizualizari
Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine

reteta de preparare a papanasilor  Soțului i se făcuse poftă de papanași așa că am trecut la treabă. De această dată am folosit mai puțină făină deoarece am vrut să se simtă gustul de brânză. I-am servit cu dulceață de afine recent pregătită după rețeta https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-afine-82984.html

Ingrediente

  • reteta de preparare a papanasilor 
  • 500 g brânză de vaci
  • 300-350 g făină
  • 2 ouă
  • 70 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • Esență de lămâie
  • 400-500 ml ulei (pentru prăjit)
  • făină pentru lucru
  • pentru servit:
  • dulceață după gust (eu am folosit de afine, productie proprie)
  • smântână

Mod de preparare

reteta de preparare a papanasilor 

Într-un castron pui brânza fărâmițată, apoi adaugi sarea, esența de lămâie si ouăle bătute. Amesteci până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer vertical), apoi adaugi făina cu praful de copt si începi să o înglobezi cu o lingură, apoi o frămânți cu mâna, până obții un aluat care nu se lipește de mână, dar nici nu este tare.

Împarți aluatul in 13 bucăți mărișoare, pentru papanași și 13 bucăți mai mici pentru moț.

Bucățile mici le modelezi în formă de bilă, cele mari le rotunjești, le turtești și cu ajutorul degetelor formezi la mijloc o gaură pe care o largești ușor.

Pentru prăjit, folosești un vas de fontă sau o cratiță cu fundul mai gros. Torni in vasul ales uleiul și îl lași să se încingă pe foc potrivit până când o bucățică mică de aluat așezată in vas formează imediat bule de aer în jurul ei și plutește deasupra uleiului, apoi micșorezi focul. Prăjești pe rând papanașii până când se rumenesc frumos.

Scoți papanașii pe hârtie absorbantă, pentru a îndepărta uleiul în exces.

Servești papanașii calzi, cu smântână și dulceață.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Postat de Oana

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2017, 17:57
Delicioși!
la 02.08.2017, 18:46
la 02.08.2017, 19:15
Asa este Rodica!
Motanel te pup!
la 02.08.2017, 20:30
poza este de revista! felicitari!
la 03.08.2017, 12:00
Deliciosi!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking