Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 200 grame brânză de vaci
- 1 ou
- 2 linguri de zahăr tos
- 2 linguri de făină albă
- 1 lingură de gris
- 1 plic de vanilie
- 1 praf de sare
- făină pentru modelat papanașii
- 30 grame unt topit
- sau 2-3 linguri de smântână
- sau 2 lingurițe dulceață
- apă pentru fiert papanașii
- sare
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Se pune o oală cu aproximativ 2 litri de apă, la fiert, cu sare, pentru a fierbe în ea papanașii.
Se amestecă bine, brânza de vaci cu zahărul, vanilia, gălbenușul, făina albă, grisul, sarea și albușul bătut spumă. Când compoziția s-a uniformizat, se ia cu o linguriță o cantitate de mărimea unei nuci și se modelează un fel de gogoșele, trecându-le prin făină și rotunjindu-le.
Se formează mai întâi papanași din toată cantitatea și apoi se trece la fierberea lor. Se dă drumul papanașilor în apa fierbinte și se lasă la fiert 15-20 de minute. La început, papanașii se lasă la fundul oalei, dar pe măsură ce fierb, ei se ridică la suprafață.
Când sunt gata fierți, se scot cu o lingură perforată, pentru a se scurge de apă și se așează in boluri. Peste papanașii calzi se toarnă unt topit. Papanașii mai pot fi serviți și cu două linguri de smântână, sau cu două lingurițe de dulceață. Cine dorește, poate presăra o linguriță de zahăr peste papanași, dacă i se pare că nu sunt suficient de dulci.
De asemenea, papanașii pot fi preparați fără zahăr și se servesc cu iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|